maandag 16 september 2019

JOHAN!

'Spaart u ook voor de speciale actie?' 'Nee', knik ik terwijl ik mijn pinpas weer opberg. De cassiere duwt mijn boodschappen door, ze rollen door over de band naar links.
De band rechts ligt nog vol. Een vrouw - van naar ik schat midden zestig - pakt stuk voor stuk haar boodschapjes van de band en doet ze in haar tas. Maar die handeling heeft niet haar volledige attentie. Nee, ze richt haar aandacht op haar echtgenoot die is aangeland bij de vitrine van de inpandige visboer. Die heeft de verse haring, nog warme gerookte makreel, sprotjes, gebakken scholletjes, kibbeling en noem maar op, prachtig uitgestald. Hij staat met zijn handen op zijn rug lichtjes voorovergebogen te watertanden voor de vitrine. Zijn vrouw bijt op haar lip en schudt zuchtend haar hoofd. 'Johan', roept ze. Hij hoort haar niet. Met kracht gooit ze een pakje soep bovenop de andere spullen, tilt de tas van de band en doet een paar stappen richting visboer. 'Johan', snerpt ze nu en schudt weer haar hoofd. Schuldbewust kijkt hij op, haar Johan. 'Ik dacht... misschien lekker voor straks op brood, Truus.' Truus loopt alvast richting uitgang. Met kloeke pas, de volgeladen tas schuurt bij elke stap tegen haar been. Johan laat zijn handen zakken en loopt in haar kielzog naar de buitendeur.
Ik app mijn man: 'Zal ik een visje meenemen? Harinkie doen?

1 opmerking:

  1. Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
    (1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beƫindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.

    BeantwoordenVerwijderen