zaterdag 27 februari 2016

KAAS

'Straks ook even naar de kaasneger, alles is op, zowel oud als jong.' 'Zeker, dat gaan wij niet vergeten. Misschien ook een stuk geiten mee nemen, dat is altijd zo lekker bij die jongen. Nu al zin in, in een pondje geiten van de kaasneger.'
Je zult misschien denken, waar gaat dit over. Nou, we gaan vanmiddag even naar de markt in de grote stad en daar staat altijd een heel goed kaasboertje. Toppunt van integratie, vinden wij altijd, is dat het een hele donkere jongen is die daar een oer-Hollands product verkoopt. Vermoedelijk komt hij van de Antillen of uit Suriname. We hebben het hem nooit gevraagd want daar gaat het ook niet om, waar hij vandaan komt. Zijn kaas is excellent en hij kan er mooi over vertellen. Goede verkoper.
Ook mijn (ex-)schoondochter uit Hongkong is dol op onze Hollandse kaas. Ik heb zelfs een paar keer een stuk Old Amsterdam gesealed en wel die kant op gestuurd. Mijn man en ik overwogen een kaashandeltje in Hongkong te beginnen, leek ons heel lucratief. Maar, te laat: er bleek in Hongkong destijds net een tentje gekomen, waar kadetjes kaas als warme broodjes over de toonbank gingen.
(Ex-)schoondochter blij. Het is haar gegund en maar goed dat het bij mooie plannen bleef. Ben benieuwd hoe wij daar anders aangeduid waren door de Hongkong-chinezen.
後來去獲得,其中奶酪頭從荷蘭奶酪三明治。Zoiets?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten