vrijdag 16 augustus 2019

LINKEROOG

'Er is iets met mijn oog. Ik weet niet wat, maar er is iets mee aan de hand. Al een hele tijd, een half jaar ofzo. Er zitten oog-kwalen in de familie van mijn vaders kant: verhoogde oogboldruk, staar, glaucoom en zelfs een gezwelletje. Mijn vader had dat laatste en doet het al bijna 30 jaar met 1 oog minder.'
Ze knikt en tikt haar doktersrelaas uit. 'Laat in elk geval bij de opticien je oogboldruk controleren en als die te hoog is, neem dan meteen contact met mij op. Dan versnel ik de afspraak met de oogarts. ' Dat spreken we af en ik neem afscheid. 'Wacht even', zegt ze vlak voordat ik ga. 'Als je met je rechteroog naar beneden kijkt, zie je daarmee dan ook een vlek onderin?' Ik probeer het uit. 'Nee, niks aan de hand.' Ze tikt nog een en ander uit en sluit mijn digitale dossier.  We nemen nogmaals afscheid.
In de trein op weg naar mijn werk spiek ik in mijn phone, de camera op selfie-stand. De oogdruppels die de huisarts zojuist gebruikte, hebben hun sporen achter gelaten: de huid rond mijn linkeroog is sinaasappel-kleurig. Met een papieren zakdoekje met wat spuug erop, poets ik over mijn huid, heel voorzichtig. Het gaat weg, maar niet helemaal. Ik besluit mijn ogen op te maken, in de trein, 't moet maar even. Ik doe mascara op en maak Smokey Eye lijntjes. Knipper met mijn ogen: zo, dat ziet er een stuk beter uit. De Smokey Eyes leiden mooi af van het oranje-geel op mijn ooglid.
De dag gaat verder zijn gewone gangetje. Ik werk vlijtig op mijn nieuwe werkplek. Heb het er maar weer druk mee, met dat inwerken. Uitzoeken hoe alles zit en wat de aandachtspunten in mijn afdelingen zijn.
's Avonds, thuis, ben ik er moe van, van deze dag en ik ga vroeg naar bed, althans, voor mijn doen. Half elf lig ik er al in en ik slaap zo.
Vanochtend kon ik uitslapen, voorzover dat gaat met een man die om half acht afscheid van je neemt met een dikke kus. 'Doeg, liefie, tot vanavond.' Ik ben te wakker om verder te slapen, maar blijf nog wel even lekker liggen. Kijk gewoontegetrouw op mijn phone naar mijn mail, WeChat, NU.nl en Instagram. Leg een Feudje en merk dat mijn zicht slecht is. Wrijf in mijn ogen en voel dat er met mijn linkeroog iets is. 'Gadverdamme, wat is dit nu toch weer? Ontstoken? '
Ja, naar blijkt als ik in de spiegel kijk. Mijn linkeroog is dik en opgezet. Het ooglid is roze-rood. Ik knijp mijn rechteroog dicht en schrik, ik zie geen snars met mijn linkeroog.
Naar de dokter maar weer.
Wordt vervolgd.

1 opmerking:

  1. Ik ben erg blij om mijn ervaring hier te delen, mijn naam is Brenda en ik was gelukkig getrouwd. Pas toen mijn man zei dat ik hem bedroog, werden we allebei zeurende paren, hij kon het niet geloven, noch vertrouwde hij op mijn woorden, dus vroegen we om een scheiding, later werden we gescheiden en beloofden we dat we het nooit zouden goedmaken. Lang probeerde ik verder te gaan, maar ik kon niet zonder hem blijven, dus begon ik een zoektocht naar de terugkeer van mijn man, toen werd ik doorverwezen naar Dr.IZOYA. Een geweldige man die ik tegenkwam, hij sprak een liefdesbetovering uit en zorgde ervoor dat mijn man binnen 24 uur terugkeerde. hiermee ben ik hier om het contact van Dr. IZOYA te delen, hem te bereiken via drizayaomosolution@gmail.com. Hij is inderdaad krachtig en gespecialiseerd in de volgende zaken ...
    (1) Allerlei liefdesbetoveringen. (2) Stop met scheiden. (3) Beƫindig onvruchtbaarheid. (4) Heb geestelijke hulp nodig.

    BeantwoordenVerwijderen