maandag 25 november 2019

MANNENTAAL

Als mensen in de bubbel zitten, denken ze dat niemand ze hoort praten. Maar het tegendeel is waar. Doordat ze tegen het lawaai van de bubbels in praten, zetten ze zonder erg hun volumeknop voluit. Je kunt ze  daardoor twintig meter verderop nog woord voor woord volgen.
Ook deze twee sauna-bezoekers denken dat ze onhoorbaar zijn. De jongen, slank, strak, gespierd, met een sikje en heel kort geschoren haar, praat tegen een meisje. Zijn meisje, denk ik. Ze is voluptueus, heeft lang donker haar en rozerode wangen. Ze zitten samen te bubbelen en hebben het over wenkbrauwen.
'Tegenwoordig zijn heel dikke, grote, brede wenkbrauwen in. Iedereen neemt grote, donkere wenkbrauwen.' 'Dat vind ik lelijk', zegt de jongen. 'Heel lelijk. Bij een vrouw moeten wenkbrauwen niet dik en breed zijn.' 'Ja', zegt het meisje, 'het is zelfs zo dat schoonheidsspecialistes er haren tussen plakken in plaats van haren weg te halen. Als het maar dik wordt, die wenkbrauwen.' Dat vind ik echt niet mooi', zegt de jongen. 'Bij vrouwen moet het zo zijn,' en hij tekent met zijn handen twee denkbeeldige wenkbrauwen boven zijn eigen ogen. Ik zie precies wat hij bedoelt. Keurige, geëpileerde wenkbrauwen.  'Ik wil dat het bij vrouwen zo is'. Ik verbaas me over zijn mannelijke en dominante manier van praten tegen het meisje.  Over zijn mannentaal. Zij echter humt alleen maar en kijkt dromerig voor zich uit.  'Want 1: zulke wenkbrauwen staan verzorgd en 2: het staat netjes.'  Zelfvoldaan kijkt hij naar het meisje. 'Huhuh', zegt ze en haalt een natte lok lang bruin haar uit haar gezicht en duwt 'm achter haar oor.
Daarna doen ze er het zwijgen toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten