donderdag 30 juli 2015

H A L L O

Ingespannen tuurt hij op de display van het poortje. Houdt zijn GVB-kaart er nog eens voor. En nog eens. Ik hoor gebliep en gepiep maar de deurtjes blijven hermetisch gesloten. De jongeman in zijn afgezakte spijkerbroek, op zijn dure, nonchalant afgetrapte gympen in zijn te ruime en afhangende skaters-jack sist: 'Shhhhit.'
Een medewerker van het GVB kijkt gespannen naar de jongen en bast: 'H A L L O !!' De jongen keert zich net om, gooit zijn skateboard een stuk van zich af met de bedoeling er op te springen. Maar er gaat iets mis. Het skateboard valt ondersteboven, met de wieltjes in de lucht. Onderwijl springt de jongen hoog op, Hij wil op het skateboard landen en weg zoeven. Mislukte actie. Tijdens zijn sprong raakt hij uit balans en valt met zijn reet op de grond. Razendsnel staat hij op. Beschaamd. Pakt zijn skateboard,  stapt er op en stept zo snel mogelijk weg.
Ik houd mijn GVB-kaart voor de display en passeer zonder problemen. achter de poortjes staat nog zo'n GVB-er.  'H A L L O !!' roept ook hij tegen de rug van de weg skatende jongen.
'Stoere vertoning zeg', denk ik en loop van de trap af naar de metro.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten