zondag 1 maart 2015

DE KUS

Vanuit mijn keuken kan ik ze net aan zien, daarbuiten, aan de overkant van de straat. Een jongeman en een jongevrouw. Naast elkaar lopend, allebei met donker haar. De vrouw, of het meisje, ze zal niet ouder dan 18 zijn, heeft haar dikke krullende lange haar in een staart gebonden. Ze draagt een wit jasje met een capuchon met bontkraag. Een zwart rokje met een dikke panty en gehakte halfhoge laarsjes. De jongen draagt een spijkerbroek met een zwart jack erboven. Het zijn mooie mensen, zie ik. Het meisje is een beetje mollig.
Opeens houden ze halt, tenminste, het meisje stopt en houdt de jongen vast aan zijn arm zodat hij niet verder kan. Ze zegt iets en keert zich naar hem. Hij keert zich naar haar. Zij gaat op haar tenen staan, tilt koket haar linkervoet op en slaat haar armen om de nek van de jongen. Ze kijken elkaar aan en dan kust zij hem. De jongen pakt haar gezicht vast en kust terug. Zo staan ze daar even.
Daarna stopt de kus en lopen ze samen verder. Arm in arm. Het meisje lacht terwijl ze praat. De jongen wrijft even over zijn haar. Ik zie een blos in zijn hals.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten